Metta Massage & Bodywork

png-transparent-mandala-thangka-tantra-vajrayana-bardo-vajra-symmetry-tibetan-buddhism-vaj

Vajrayana  Massage

Vajrayana 

Het Vajrayana (Sanskriet voor 'diamanten voertuig') is een stroming binnen het Boeddhisme. Het is ontstaan in India en wordt vooral gepraktiseerd in het Tibetaanse boeddhisme, maar ook in Nepal, Bhutan, Mongolië en Japan.

Het Vajrayana werkt vanaf het niveau van oorzaak en gevolg en geïnspireerd inzicht en heeft als doel om elke ervaring om te zetten in onbevreesde wijsheid, spontane vreugde en daadkrachtige liefde.

Wat betekenen de afbeeldingen in de Vajrayana Tantristische kunst?

rachel-tempel3.jpg

Beelden en thangka's van Boeddhavormen in seksuele gemeenschap symboliseren de gemeenschap van compassie (mededogen) en wijsheid, de twee aspecten van het pad die ontwikkeld dienen te worden om de verlichting te bereiken. De vrouwelijke vorm staat voor wijsheid (vooral de wijsheid van de leegte) en de mannelijke vorm staat voor compassie. De seksuele energie wordt door beheersing van de energieën in het lichaam getransformeerd van gehechtheid en begeerte naar een heldere staat van geest, diep inzicht en een diepe realisatie van compassie met alle voelende wezens.

Toornige boeddhavormen zijn geen monsters die ons bedreigen, maar hun toorn is symbolisch gericht tegen onze onwetendheid, verstorende emoties en egoïsme, die onze werkelijke  vijanden zijn.

Wat is een Vajrayana massage?

Een zeer subtiele kunst van aanraken. Een dans waarbij het hele lichaam aangeraakt mag worden. Hierbij vormt Prana, de levensenergie, de leidraad. Vajrayana massage gaat gepaard met aandachtige, diepgaande aanraking, aandacht voor de ademhaling en intuïtie. Het is een diep helende en zachte vorm van liefdevolle nabijheid. Elke aanraking wordt van binnenuit aangezet. Een Vajrayana massage is een verbindende, helende en sensuele reis die je meevoert op een stroom van trage, vloeibare en intense aanrakingen. 

In dit liefdevol openen en ontvangen 'moet niets', op deze manier ontstaat de weg van overgave aan jouw stroom, die zich immers vrij en in alle subtiele kracht in jou wil bewegen.

Hoe verloopt een Vajrayana massage?

Er is steeds eerst een intake vooraf, want een Vajrayana massage wordt gegeven in een zo goed mogelijke balans tussen gever en ontvanger. Een soort van afstemming op elkaar om het hart te openen.

We houden het kort om naar de essentie te komen. Je vertelt waar je nu staat, wat je wil ontdekken, wat je verlangens zijn, waar je graag naar toe zou willen,... Misschien weet je het nog niet zo helemaal een laat je je liever verrassen.

Na dit gesprek laten we het allemaal los en kan je jezelf voor alles openstellen.

En dan?

Er volgt een korte ceremonie en de massage kan aanvangen, binnen de grenzen van de noden en je vraag. Zelfliefde, zelfappreciatie, naaktheid, contact met je ademhaling, loslaten van spanningen, transformatie van negatieve energieën... Vajrayana massage is een volledige, onbeperkte lichaamservaring!

De massage volgt geen standaardparcour en wordt intuïtief gegeven op een aangename futon op de grond. Er is geen einddoel.

Met warme olie worden subtiele, zachte aanrakingen gegeven. Een stil genot als een klein stroompje, maar het kan evengoed een opeenvolging van oerschreeuwen zijn als een kolkende stroom. Een gelukzalige lach of een traan, beiden zijn parels. 

Je blijft zelf aangeven wat je nodig hebt, je kunt je gewoon laten meevoeren binnen het ongekende potentieel van je lichaam en geest. Dit moment is voor jou en het is een groots geschenk aan jezelf, waarbij je jezelf toelaat om echt te voelen!

Vajrayana massage is een ervaringsmassage, naderhand 'weet' je gewoon van je hebt ervaren. Woorden en boeken ten spijt moet je dit vooral doen en laten doen.

Wie?

273007197_983089418972425_4186499447804225803_n_edited.jpg

David, massagetherapeut en zaakvoerder van Metta Massage & Bodywork

Mijn reis van bewustwording begon reeds vroeg, eind jaren '90.

Een boom dat nooit wind heeft gekend zal nooit diep kunnen wortelen in de grond. De weerstand zet aan om aandacht te hebben voor de basis.

Binnen het Vajrayana boeddhisme kreeg ik de juiste ondersteuning om via Dzogchen aan zelfreflectie te doen en zo de balans binnen mijzelf te herstellen. Ik heb er inmiddels een lange wandeling opzitten, met verwondering voor alles, maar vooral dankbaarheid voor de opgedane wijsheid. 

Ik ben opgetogen om binnen mijn werk van Metta Massage & Bodywork deze parel van een energetische massage te kunnen geven. Wat ik jou kan bieden is meer dan 20 jaar beoefening binnen deze traditie.

copyrught_edited.png

2022 Metta Massage & Bodywork