top of page
ONTSPANNINGSMASSAGE 
Metta ontspanningsmassage aanbod

Bij een ontspanningsmassage ligt de essentie, zoals de naam al doet vermoeden, in de kunst van het ontspannen. Het doel van deze massage is om jouw lichaam en geest tot rust te brengen en te laten herstellen.

 

Hierbij worden zachte technieken toegepast om spierpijn te verlichten en de doorbloeding te stimuleren.

 

Het resultaat? Een diep gevoel van ontspanning, waarbij je spieren de spanning loslaten en je bewegingsvrijheid vergroot wordt. Deze vorm van massage is geschikt voor eenieder en richt zich op het gehele lichaam.

 

 

METTA MASSAGE
Aanbod Metta Massage

Deze massagevorm heeft door mijn eigen leerervaringen en verworven kennis een uniek karakter gekregen. Het is een samensmelting van diverse klassieke massagetechnieken met elementen van acupressuur, reflexologie, yoga en mindfulness.

Deze verheven massage strekt zich niet alleen uit tot de oppervlakkige spieren, maar dringt dieper door tot de spieren die verantwoordelijk zijn voor onze houding. Het verlicht pijn in gewrichten en spieren, vermindert stress en spanning aanzienlijk, en is bij uitstek geschikt voor de nazorg van sportblessures.

 

Bovendien helpt het preventief om lichamelijke klachten te voorkomen door aandacht te schenken aan het corrigeren van negatieve lichaamshoudingen, ademhaling en gedachteconstructies. Het zorgt ook voor verlichting bij slaapproblemen en ademhalingsmoeilijkheden, waardoor een gevoel van harmonie en welzijn ontstaat

 

 

ENERGETISCHE TAO MASSAGE
Metta Energetische Tao massage
HOT STONE MASSAGE
Hotstone-rugmassage

In onze westerse wereld schitteren denken en analyseren op de voorgrond, waarbij ze soms hun greep versterken en ons lichaam binnendringen in de vorm van klachten en pijn. Wanneer je te diep verstrikt raakt in de illusie van "controle" en verlangt naar een bevrijdende overgave, een vermogen om te genieten, dan zou je wellicht de behoefte voelen om de verbinding te herstellen tussen je gevoel, je lichaam en je gedachten.

We vertrekken hier vanuit ons holistische systeem, waarin onze geest onlosmakelijk verweven is met ons lichaam. Een dans van zachte en energetische aanrakingen omhult het gehele wezen, waarbij de aandacht voor het heden wordt verankerd.

Tijdens deze betoverende massage wordt specifiek gezocht naar jouw innerlijke noden, jouw unieke levensstijl en stemming. Samen bespreken we de gebieden die om genezing vragen, zodat de behandeling optimaal afgestemd kan worden op jouw diepste behoeften. Terwijl de Tao-massage zijn vleugels uitspreidt, ontwaakt de energie die bekendstaat als kundalini, de krachtige levensessentie die in ons huist. In de tederheid van deze Tao-massage schuilt een helende kracht diep vanbinnen.

Wanneer je jezelf verlangend onderdompelt in een zoektocht naar verlossing van stress en een bevrijdende ontspanning, biedt de hot stone massage een antwoord. Met de hitte en druk van de basaltstenen, die zich als koesterende handen in je spieren nestelen, bereik je een dieper niveau van rust.

De sensatie van de verhitte stenen die op je lichaam rusten, schept een verbinding tussen lichaam en geest, waarbij ze als een brug fungeren tussen de twee werelden.

Naast het wegvloeien van spanning en het herstellen van balans in het lichaam, tracht de hot stone massage de lymfestroom te activeren, organen te stimuleren, spieren te ontspannen, bloedcirculatie te bevorderen en nieuwe energie te schenken aan vermoeide weefsels.

Deze bedreven techniek verlicht niet alleen spierspanningen en rugklachten, maar biedt ook verlichting bij aandoeningen zoals artritis en bepaalde vormen van reuma.

Wees echter gewaarschuwd dat hot stone massage afgeraden wordt voor hen die worstelen met kanker, spataderen, acnéklachten, koorts en bepaalde huidaandoeningen. Mensen met hartproblemen, bloeddrukcomplicaties en zij die zwanger zijn, zouden eveneens raad moeten inwinnen bij hun behandelend geneesheer voordat zij zich aan deze behandeling wagen

 

BODYWORK MASSAGE

Een buitengewoon doeltreffende massagevorm voor zij die hun lichaam tot het uiterste trainen. Maar ook voor hen die zichzelf vol overgave toeleggen op zwaar en intensief werk, of vastgeklonken zitten in een onveranderlijke houding.

 

Voor wie verlangt naar een zalige ontspanning en een broodnodige oplaadbeurt, is deze massage een ware zegen.

Deze bezielende aanrakingen sporen aan tot het loslaten van spanningen in het lichaam, terwijl de bloedcirculatie bevorderd wordt. Hierdoor kunnen vitale voedingsstoffen en hormonen zich beter verspreiden, terwijl afvalstoffen genadeloos uit de spieren worden gekneed. Een herrijzenis van energie en innerlijke kracht is het gevolg.

Het wordt ten zeerste aangeraden om ten minste anderhalf uur voor aanvang van de massage geen voedsel tot je te nemen, en ervoor te zorgen dat je voldoende gehydrateerd bent. Tevens verdient het de voorkeur om deze behandeling niet vlak voor het slapengaan te ondergaan, zodat je nachtrust onverstoord kan zijn

Metta Bodywork massage
BINDWEEFSELMASSAGE
Metta bindweefselmassage

De bindweefselmassage, die doordringt tot de diepste lagen van onze huidcellen, wordt met volle overgave uitgevoerd. Een verkwikkende dans die de bloedcirculatie versterkt en de stofwisseling van de huid in gang zet. Deze massagevorm blijkt bij uitstek geschikt om littekenweefsel te ontwarren, een verslapte huid nieuw leven in te blazen, een slecht doorbloede huid te revitaliseren, verouderingstekens te temperen en zelfs om rimpels en acne te verbeteren of verminderen.

Door de krachtige kneepjes en grepen die doordringen tot het bindweefsel, wordt de productie van collageen op een ongekende wijze gestimuleerd, waardoor de huid haar optimale conditie bereikt en behoudt.

Echter, laat er geen twijfel over bestaan: dit is een intensieve massage die niet altijd verstoken is van pijn. Het vergt moed om deze uitdaging aan te gaan, maar de beloningen zijn het meer dan waard.

 

 

 

VAJRAYANA MASSAGE
VOETREFLEXMASSAGE
Metta Vajrayana massage
Metta voetreflexmassage

Deze bijzondere sessie ontplooit zich op een rustieke futon of massagetafel, en begint met een kort afstemmingsmoment. De kern van deze massage ligt in het volledig overgeven aan de aanraking en het ontwaken van zelfbewustzijn en diepgewortelde gevoelens. Een omarming voor lichaam en ziel. Een prikkeling die al je zintuigen doet ontwaken.

Vajrayana massage is intuïtief en meditatief, waarbij teder contact de boventoon voert. Op deze wijze biedt deze massage emotionele genezing en creëert het een intieme verbinding met het innerlijke zelf. Het is een zeer intense, spirituele sessie en stoelt op heel veel vertrouwen, dus is het aangeraden om eerst met de Tao massage te beginnen.

Het voelt als een persoonlijke dans waarin je volledig opgaat, je geest tot rust laat komen onder begeleiding. Het lichaam omarmt met al zijn subtiele, energetische nuances.

Vajrayana is een levenspad van ongeëvenaarde pracht, waarbij genieten en het zoeken naar verbinding met jezelf en anderen centraal staat. Het is een absolute 'ervarings'massage, waarbij theoretische bespiegelingen en gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Pas na afloop, wanneer je het zelf hebt beleefd, zul je werkelijk begrijpen.

Het pure vermogen om een Vajrayana massage te kunnen ontvangen, is dan ook een kostbaar geschenk aan jezelf.

Vooral kundalini, de levensenergie, wordt hierbij aangesproken. Zorg er daarom voor dat je naderhand voldoende tijd hebt om hierin te kunnen landen.

Voeten, zo van betekenis in ons leven, dragen een aanzienlijk deel van onze dagen en worden soms zwaar op de proef gesteld.

Die voeten van ons herbergen diverse reflexzones, als een spiegelbeeld van ons lichaam.

Verschillende drukpunten op de voeten zijn verbonden met energiebanen en diverse zones in het lichaam. Organen, zenuwen en andere delen van ons wezen vinden hun verbinding in de reflexzones van de voeten.

 

Door gerichte druk uit te oefenen op specifieke delen van de voet, ontlokken we een respons aan de innerlijke kracht van het lichaam om te helen. Het immuunsysteem kan erdoor versterkt worden, terwijl stress en spanningen verzacht worden. Op deze wijze keert het lichaam langzaamaan terug naar zijn natuurlijke balans. De bloedcirculatie krijgt een impuls, terwijl energieblokkades zachtjes worden opgeheven.

 

Een voetreflexmassage bij Metta is een zaligheid voor lichaam en geest, een weldaad die tot in de diepste vezels doordringt

ZORGMASSAGE
Metta zorgmassage

Een massage doordrenkt met zorgzame aandacht en liefdevolle strelingen, speciaal ontworpen voor kankerpatiënten en zij die zorg behoeven.

Deze massage kan verlichting bieden van de ongemakken die gepaard gaan met een behandeling. Zorgmassage kan een waardevolle ondersteuning bieden bij fysieke klachten, zoals vermoeidheid en misselijkheid, maar ook bij mentale klachten, zoals eenzaamheid en angsten.

Op een andere manier aangeraakt worden dan tijdens onderzoeken en behandelingen kan zowel fysiek als mentaal een prachtig effect teweegbrengen. Het kan mensen het vertrouwen in zichzelf doen herwinnen en hen helpen om beter om te gaan met hun ziekte en het herstelproces.

Deze tedere massage heeft als doel om jou een diepe ontspanning te laten ervaren. In de serene rust en geborgenheid kun je heel even alles vergeten. Artsen zijn het erover eens dat diepe ontspanning bijdraagt aan het genezingsproces.

Zorgmassage is een ondersteunende behandeling en vervangt geenszins medische interventies. Het is een prachtige aanvulling tijdens de ziekteperiode en het herstelproces.

Zorgmassage is niet alleen voor mensen die kanker hebben (gehad), maar ook voor zij die lijden aan aandoeningen zoals fibromyalgie, sclerodermie, CVS en meer

Meditatieve TAO massage
Bodywork massage
Voetreflexmassage
Metta Massage
Ontspanningsmassage
Bindweefselmassage
Vajrayana
Zorgmassage
Hot stone massage
bottom of page