top of page

Energetische massage bij Metta

Bijgewerkt op: 11 dec. 2022


Wat doet een energetisch therapeut?

Wil je graag meer ontspannen en vanuit vertrouwen leven? Je energiek en fit voelen? Minder last hebben van emotionele- en mentale klachten? Ben je hoogsensitief en komen de prikkels hard binnen? Iedereen wil graag innerlijke rust ervaren, zich vrij voelen en in zijn/haar kracht staan, maar hoe doe je dat nu?

De gedachte achter energetische massage is dat alles energie is. Alles bestaat uit levensenergie. Levensenergie is het fundament van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook onontbeerlijk. Een energetisch therapeut begeleidt je om de energie weer te laten stromen. De focus ligt niet op het behandelen van de ervaren symptomen, maar er wordt naar jou in totaliteit gekeken. De holistische wijze, dus zowel je mentale, fysieke als emotionele en spirituele gesteldheid wordt in ogenschouw genomen. Immers, mentale of emotionele problemen kunnen invloed hebben op je lichaam en omgekeerd kunnen fysieke klachten van invloed zijn op je emotionele en mentale gesteldheid.

Een energetische massagetherapeut brengt jouw verstoringen en blokkades aan het licht, helpt jou dieper contact te maken met je energiecentra. Inzicht en bewustzijn brengen samen met de massagetechnieken de energie in beweging om de balans te herstellen.Energetische massage bij Metta.

Er wordt vertrokken van dit: eenheid tussen lichaam, ziel en geest. Gezondheid kan niet los gezien worden van deze eenheid. Binnen de filosofie van Metta nemen we de geest en het bewustzijn als uitgangspunt en gaan we uit van de enorme geneeskracht die de geest op het lichaam kan hebben en andersom, dat verkeerd gebruik van de geest en onwetendheid de hoofdoorzaak is van lichamelijke klachten of van ziekte.

We zijn er zo aan gewoon geraakt om op automatische piloot te leven. We identificeren ons met ons lichaam, met ons verstand, met emoties, met onze job, ons inkomen, onze titels, onze vader- of moederrol... Onze kern is een vage herinnering. Bij Metta gaan we terug naar de balans, naar je eigen kern. We zijn de verbinding kwijt.TAO-massage

Het eeuwig spel van Yin en Yang, verwijst niet enkel naar het eeuwig voortdurende scheppingsproces dat zich in het NU afspeelt, het is eigenlijk ook een beschrijving van de ontwikkeling van de bewuste ervaring van de mens. De principes waaruit macrokosmos en microkosmos bestaan, van de meest subtiele krachten van het zuivere bewustzijn, tot de dichte en grove substanties waaruit de materie en het lichaam zijn opgebouwd. Binnen de Tao-massage wordt gewerkt met deze dualiteit, met het mannelijke (scheppende) en het vrouwelijke (ontvangende) principe. De technieken zijn subtiel en soms zeer levendig. Een combinatie dus. Een inwendige tocht met kruispunten tussen bewustzijn en je fysiologie. Een speciale massage van bepaalde punten, kan blokkades opheffen en je Prana, Kundalini, Ch'i (levensenergie) weer vrij laten stromen.

Het gehele universum bestaat uit componenten, energieën die in voortdurende interactie met elkaar zijn

De Tao-massage werkt zeer helend. Het verschil met de Vajrayana massage is zo dat de massage zich richt op punten in je lichaam, dus het lichamelijke aspect is zeer concreet. Zonder bewustzijn is deze massage een ontspanningsmassage zou je denken, terwijl Vajrayana zeer intens is en dus de geest onlosmakelijk de dans moet volgen.

Bij Tao-massage integreer ik de wijsheden van de I Ching om de verbinding te herstellen binnen jezelf.Vajrayana massage

Het Vajrayana staat voor 'Diamanten Weg' en is een stroming binnen het Boeddhisme waarin ik sinds 1996 in praktiseer. Het werkt vanaf het niveau van oorzaak en gevolg.

Een Vajrayana massage is een zeer subtiele kunst van aanraken. Een energetische dans waarbij het hele lichaam aangeraakt mag worden. Hierbij vormt Prana, de levensenergie, de leidraad. Vajrayana massage gaat gepaard met aandachtige, diepgaande aanraking, aandacht voor de ademhaling en intuïtie. Het is een diep helende en zachte vorm van liefdevolle nabijheid. Elke aanraking wordt van binnenuit aangezet. Een Vajrayana massage is een verbindende, helende en intieme, persoonlijke reis die je meevoert op een stroom van trage, vloeibare en intense aanrakingen.

De intake vooraf is om een zo goed mogelijke balans tussen gever en ontvanger te bekomen. Een soort afstemming op elkaar om het hart te openen. Je vertelt waar je nu staat, wat je wil ontdekken, wat je verlangens zijn, waar je graag naar toe zou willen.... Misschien weet je dat nog niet en laat je je liever verrassen. We laten dit na de intake allemaal weer los en dan kun je je openstellen voor alles.

Binnen de grenzen van je noden en je vraag, wordt er gewerkt met bijvoorbeeld zelfliefde, zelfappreciatie, naaktheid, contact met je ademhaling, loslaten van spanningen, transformatie van negatieve energieën. Vajrayana is een totale, een volledige en onbeperkte lichaamservaring. De massage zelf volgt geen standaard parcour en wordt heel intuïtief gegeven. Er is geen einddoel, geen halsstarrige manier om je te laten meevoeren binnen het ongekende potentieel van je lichaam en geest.

Sta jezelf gewoon toe om echt te voelen!

Vajrayana massage is een groots geschenk aan jezelf, het is een ervaringsmassage. Woorden en boeken ten spijt moet je dit vooral doen en laten doen. En o ja...je moet helemaal niks. Moeten en niet moeten, zijn en niet-zijn. Zinnenprikkelend en je gaat er helemaal in op.270 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page