top of page

Vermoeidheid: hoe de energiebalans verstoord blijft.


Veel mensen voelen zich moe en uitgeput, hebben geen energie meer en ervaren een vreselijk gevoel van leegte met vaak chronische pijn.

We leven in een 24-uurssamenleving waarbij we digitaal non-stop geconnecteerd zijn, waar geen ruimte en tijd meer is om te herstellen.

De oorzaak van vermoeidheid is het onderdrukken van signalen, het gebrek aan ontspanning door stress en het blokkeren van het zelfgenezende, zelfreinigende en zelfherstellende mechanisme.


Helaas lijden steeds meer mensen ononderbroken aan vermoeidheid en slagen er bijna niet meer in om fris en energiek te zijn. Het is de kwaal van deze tijd, zegt men dan relativerend. Het gevoel van leeggezogen te zijn doet ons diep zuchten en naar zuurstof happen.

Vermoeidheid neemt chronische vormen aan en evolueert naar een hele reeks vervelende klachten en ongemakken die het leven letterlijk verpesten.


Op de massagetafel leer ik u om terug te luisteren naar uzelf via uw lichaam en de signalen die het lichaam uitzendt om u duidelijk te maken dat u niet in balans bent. Als u naar uzelf luistert, begrijpt u de boodschap.


Zodra u inzicht krijgt in de mechanismen die bepalend zijn voor het functioneren van uw fysieke en psychische welbevinden, zult u optimaal willen connecteren met uw eigen lichaam. Niet langer op automatische piloot verdergaan. U ziet dan hoopgevende perspectieven om aan de vermoeidheid te ontsnappen en voortaan weer vitaal door het leven te gaan.


Het klinkt vreemd, maar de vervelende signalen die u krijgt, daar moet u dankbaar voor zijn. Want dit zijn waarschuwingen die aandacht vragen voor dingen die fout zijn gegaan. Via lichaamswerk en massage bij Metta Massage & Bodywork wordt zeer pro-actief gewerkt aan uw herstel!

Uw lichaam wil met u praten en we gaan het gesprek aan, want u heeft iets goed te maken.


Sleep u niet langer door het leven met het lood in de schoenen.Om dit doel te bereiken heeft u inzicht nodig in wat er verkeerd is gegaan. Gewoontepatronen, voorkeurshoudingen, ademhaling, uw levenshouding en handelen en uiteraard uw denkwereld. Wie u bent en hoe u functioneert. De mens is geen verzameling van organen alleen. We twijfelen niet aan het belang van de kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie, maar een louter mechanische benadering van de mens leidt steevast tot misverstand.


We vervreemden van de wereld waar we zelf deel van uitmaken, we vervreemden van onszelf en ons eigen lichaam. Wie aan vermoeidheid lijdt, denkt dat hij zichzelf niet kan helpen en zoekt naar een medicijn om te slikken.


Als we het over vermoeidheid hebben, zijn we analfabeet en hebben we geen inzicht in de werking van ons lichaam, de hersenen, het zenuwstelsel, het hormoonstelsel en ons spierstelsel. We hebben de indruk ongelimiteerd actief te kunnen blijven. We overschrijden grenzen alsof dit bij het leven behoort.

Er zijn ontzettend veel negatieve factoren die aan de basis liggen van onze vermoeidheid, maar het gebrek aan inzicht in de werking van ons lichaam verhindert ons de vermoeidheid zinvol aan te pakken. Op het moment dat we inzicht hebben in het stressmechanisme, is het gemakkelijker om te begrijpen dat aanhoudende stress aan de basis van vermoeidheid ligt. Als we weten dat het sympathische zenuwstelsel de functies van ons lichaam versnelt en het parasympatische zenuwstelsel een afremmende en rustgevende werking heeft, wordt het gemakkelijk om vermoeidheid te begrijpen.


Bij Metta Massage & Bodywork hanteer ik een concrete aanpak. Want als de energie onvoldoende wordt aangevuld, waardoor de energiebalans verstoord blijft, zullen de afvalstoffen blijven zorgen voor een permanente toestand van homotoxiciteit - wat uiteraard voor een verhoogde prikkelbaarheid, stressgevoeligheid, uitputting, ontstekingen en fysieke blokkades zorgt.


Heb je een extreem tekort aan energie, een vreselijk gevoel van leegte en een overvloed aan homotoxines? Heb je lichamelijke blokkades, is uw bioritme verstoord, zijn er geen momenten meer om te genieten?


Neem dan eens een kijkje op de website van Metta en neem vrijblijvend contact op of boek meteen uw behandeling op maat.265 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page